پونه یا اوجی

پونه یا اوجی مازندران 


شده گاهی به مراتع سرسبز مازندران پا بزارید و علف های کوتاه قامتی را ببیند؟به جرات می توان گفت تمام این علف ها به نوعی داروی یک بیماری هستند. پونه یا اوجی پر خاصیت ترین گیاه خود رو در مازندران به شمار می آید .

در این مقاله ما قصد داریم در مورداین سبزی مهم مطلبی ارائه دهیم.
پونه یا به زبان محلی اوجی و به گویش ترکی یارپیز
گیاهی سبز رنگ که در بیشتر فصول سال یافت میشود . از خانواده نعنایان بوده و عطری شبیه به نعناع را دارد . تقریبا از نظر خاصیت خیلی به هم شباهت دارند .
 مانند دیگر سبزی ها دارای ویتامین A BC و کلسیم به مقدار زیاد است.

مزه ی پونه


به دلیل اینکه لحظه ی اول که وارد دهان میشود کمی مزه تلخی دارد. جز سبزی خوردن به حساب نمی اورند. اما من به شما قول میدهم که چند ثانیه که بگذرد طعمش فوق العاده میشود شاید بهتر از نعناع. سعی کنین در مصرف سبزی خوردن از این گیاه استفاده کنین.

خواص دارویی


به مانند نعناع ضد نفخ بوده و درمان دردمعده ، مشکلات تنفسی. بیماری های کبدی بوده و جلوگیری از سرما خوردگی به نوعی یک انتی بیوتیک قوی به شمار می آید.

درمان سرماخوردگی و انفولانزا


دمکرده پونه را روزی دوبار در زمان سرما خوردگی مصرف کنید . بعد از سه روز شاهده کنده شدن خلط های پشت حلق می شوید.
به دلیل وجود منتول در پونه گلو و بینی صاف شده و راحت تر می توان تنفس کرد.


درمان درد معده


پونه را روی سالاد و ماست خود بریزید و میل بفرمایید . جلوگیری از سردی معده. ضد نفخ و کمک کننده برای تولید صفرا در هضم غذا موثر است و همچنین درمان بیماری کبدی .

 

اوجی یا پونه
برگهای پونه مانند نعناع اما لبه های پهن و گردی دارد و خواص فوق العاده

مصرف خوراکی

 

در حالت عادی می توان در سبزی هلی کتنی از این سبزی یاد کرد . نقش اصلی این دسر خوشمزه را بر عهده دارد . 

2
سبزی اصلی هلی کتنی پونه میباشد
1
پونه به دلیل خواص ضد سردی و ضد نفخ با آلوچه یا گوجه سبز مصرف میشود

دیدگاهتان را بنویسید