پونه گیاهی سبز پر خاصیت ،ضد نفخ و معطر که در کوکو بیشتر مصرف می شود

پونه یا اوجی مازندران ….

شده گاهی به  مراتع سرسبز مازندران  پا بزارید و علف های زیاد کوتاه قامتی را ببیند؟ 
به جرات می توان گفت تمام این علف ها به نوعی داروی یک بیماری هستند. 
 
در این مقاله ما قصد داریم در مورد پونه مطلبی ارائه دهیم.
پونه یا به زبان محلی اوجی و به گویش ترکی یارپیز 
 
گیاهی سبز رنگ که در بیشتر فصول سال یافت میشود . از خانواده نعنایان بوده و عطری شبیه به نعناع را دارد . تقریبا از نظر خاصیت خیلی به هم شباهت دارند . 
 
پونه هم مانند دیگر سبزی ها دارای ویتامین A BC و کلسیم می باشد . 
به دلیل اینکه لحظه ی اول که وارد دهان میشود کمی مزه تلخی دارد جز سبزی خوردن به حساب نمی اورند اما من به شما قول میدهم که چند ثانیه که بگذرد طعمش فوق العاده میشود شاید بهتر از نعناع
 

خواص دارویی

به مانند نعناع ضد نفخ بوده و درمان دردمعده مشکلات تنفسی. بیماری های کبدی بوده و  جلوگیری از سرما خوردگی  به نوعی یک انتی بیوتیک قوی به شمار می آید. 
 
درمان سرماخوردگی و انفولانزا
دمکرده پونه را روزی دوبار در زمان سرما خوردگی مصرف کنید بعد از سه روز شاهده کنده شدن خلط های پشت حلق می شوید. 
به دلیل وجود منتول در پونه گلو و بینی صاف شده و راحت تر می توان تنفس کرد

درمان درد معده

پونه را روی سالاد و ماست خورد بریزید و میل بفرمایید . جلوگیری از سردی معده. ضد نفخ و کمک کننده برای تولید صفرا در هضم غذا موثر است و همچنین درمان بیماری کبدی .
 
 
 

‫4 نظر

  • […] سوغات خوراکی بابلسر میشود به ماهی، انواع ترشی و مربا و سبزی های محلی اشاره کرد؛ که خیلی هم پرطرفدار و خوشمزه هستند. بابلسر  […]

  • […] اوجی یا پونه  بیشتر بریزید  رنگ سبزی  دلال سیاه میشوداما خوشمزه […]

  • […] گلاب و همین مقدار عرق بهار نارنج و عرق نعناع یا عرق پونه  به پارچ اضافه کنید . برای رنگ هم من زعفران از قبل دم […]

  • […] اوجی یا پونه  بیشتر بریزید  رنگ سبزی  دلال سیاه میشوداما خوشمزه […]

  • دیدگاهتان را بنویسید