طرز تهیه دلال ماهی شکم پر خوش عطر شمالی

قبل از هر چیز باید بدانیم ماهی و دلال ماهی شکم پر  را چه فصلی استفاده کنیم .

ماهی طبع سردی دارد و اگر در فصل بهار و تابستان مصرف شود بهتر است.

سبزی دلال ماهی یا ماهی شکم پر

مطمئنن تا به حال بازار های روز مازندران قدم گذاشتید . دیدید که دست فروش ها و افراد محلی قوطی های سبزی زیادی کنارشان دارند و روی آنها نوشته دلال .
این دلال ها انواع مختلف دارند . دلال ماهی،  دلال مرغ شکم پر،  دلال ماست .
 
هر کدام از اینها  دستور طرز تهیه های جور واجوری دارند . که ما در این مقاله  به  دوتا از این ها می پردازیم .
 

سبزی  دلال ماهی  که رنگ سبز آن قالب باشد

۱۰ دسته جعفری
۱۰ دسته تره
۵  دسته گشنیز 
۳ دسته اوجی
۱ دسته اسفناج 
۱ دسته شوید
۲ دسته زلنگ 
۱۰ دسته اناریژه 
 ۱ دسته شوید
۱ دسته نعناع 
سیر به مقدار دلخواه
اگر اوجی یا پونه  بیشتر بریزید  رنگ سبزی  دلال سیاه میشوداما خوشمزه میکند 
میتوانید دانه انار سابیده شده هم اضافه کنید
 
۱۰ دسته اوجی 
۱۰ دسته جعفری 
۳ دسته گشنیز
۱۰ دسته تره
۲ دسته زلنگ
۵ دسته اناریژه
۲ دسته نعناع
۱ دسته شمبلیله
۱ دسته سرسم 
گیاهی از خانواده نعناع ولی برگهای دراز تر از نعناع دارد
 
گردو من برای این مواد ۵۰ عدد استفاده می کنم .
اما شما میتوانید کمتر یا بیشتر استفاده کنید .
البته من گردو را زمان پخت به آن اضافه می کنم. و مقدار آن به مصرف آن روز بستگی دارد.
IMG_20210610_172658_175
ماهی شکم پر را در فصل بهار و تابستان میل نمایید
 
 

طرز تهیه دلال ماهی یا ماهی شکم پر

سبزی ها را تمیز و می شوریم و رد می کنیم . 
سبزی دلال تما باید ریز ریز باشد . 
سبزی دلال را با چرخ گوشت خرد شود تا میزان ریز شده ی آن عالی باشد.
نکته :  سیر را می توان همان لحظه چرخ شدن اضافه کرد . هم می توان  زمان پخت
سبزی ها را روی اجاق می گذاریم و تفت میدهیم . 
مدت زمان تفت دادن بستگی به خودتان دارد .
اما بهتر است فقط تا آب سبزی خشک شد،  خاموش کنید  و سرد که شد داخل کیسه فریزر قرار دهید. 
 افرادی که می خواهند دلال را آماده کنند و زمان استفاده فقط گرم کنند  بهاین بخش توجه ویژه داشته باشند.
یک کیلو رب انار  اگر می خواهند  دلالشان ملس باشد و اگر بیشتر ترش می خواهند . رب انار ترش بریزند و یک و نیم کیلو . برای این مقدار سبزی 
گردو 50 تا 60 عدد
رب ازگیل نیم کیلو
کنجد یک کیلو 
نکته : میتوان به جای گردو از بادام استفاده کرد.
 
 
 
۲۰۲۱۰۶۰۹_۱۳۳۵۴۸
ماهی شکم پر را اگر برای مجلسی می خواهید باید داخل کم ماهی بریزی و با نخ و سوزن بدوزید و در حالت عادی می توانید جدا سرو کنید.

سبزی دلا ماهی یا ماهی شکم پر  تازه تر مصرف کنید

اما افرادی که می خواهند سبزی دلال را فقط آماده کنند و زمان استفاده  به آن مواد اضافه کنند.  با این مطلب توجه داشته باشند.

زمانی که می خواهید کمی از دلال را مصرف کنید و به آن مواد اضافه نمایید تا تازه تر و مفید تر باشند .

 پیاز خرد شده یا رنده شده را تفت داده  سبزی را به آن اضافه می کنید.

گردو یا بادام ، کنجد ، رب انار ، دونه انار سابیده برای ترش شدن بیشتر بسته به مزاج شما دارد.

کاملن تفت میدهید تا رنگ  مورد نظرمان بدست آید . سپس   چاشنی ها را اضافه کنید .

رب ازگیل ،  رب انار …رب آلو. آب نارنج بسته به مزاجتان دانه انار سابیده  زرشک  هم می توانید به مخلوط اضافه کنید.

امیدوارم  از خوردن یک ماهی شکم پر خوشمزه لذت ببرید . 

‫2 نظر

  • […] دلال  شکم پر ماهی و پرندگان از آن به عنوان ترشی استفاده شود. در چاشنی های […]

  • […] دلال یا شکم پر ماهی را از اینجا یاد بگیرید […]

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    پانزده + دوازده =