طرز تهیه انواع شامی

طرز تهیه انواع شامی ها

از قدیم الایام یادمون هست که اگه کد بانویی تو خونه اش گوشت چرخ کرده نباشه خیلی غذا درست کردت براش سخت میشه. اکثر خانم های خونه با این مواد چندین خوراک درست می کنن . مخصوصا شامی که همه به مدل های مختلف بلدن درست کنن . در این مطلب چندین مدل شامی به شما آموزش میدیم . با ما همراه باشین :

شامی با سیب زمینی پخته

  • سیب زمینی متوسط ۴ عدد
    پیاز ۱ عدد
    سیر ۳ حبه
    تخم مرغ ۵ عدد
    چرخ کرده به مقدار دلخواه بستگی به مزاج
    نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه

طرز تهیه 

سیب زمینی ها رو آب پز می کنیم و صبر میکنیم نیم پز شوند .
نکته: هر چقدر سیب زمینی ها پخته تر شوند در فرایند سرخ کردن روغن بیشتری جذب میکند.
پیاز و سیر رو رنده زده و به همراه گوشت چرخ کرده به سیب زمینی رنده شده مخلوط میکنیم . نمک را نیز به این مواد اضافه می کنیم .
برای خوشمزه تر شدن شامی ها میتوان اول گوله ها رو درس کرد و بعد با دست دورش رو تخم مرغ مالی کنیم و بعد سرخ کنیم .
این کار کمی روغن بیشتر مصرف میکند اما گوله ها تردتر میشوند.
و یا برای کمتر روغن مصرف کردن میشه تخم مرغ ها رو به مواد اضافه کرد .
گوله های درست شده رو در روغن برشته کنیم .

10
سیب زمینی آب پز شده روغن بیشتری برای سرخ شدن احتیاج دارد.

شامی با سیب زمینی و سبزی معطر
مواد لازم :

  • سیب زمینی 1 عدد متوسط
    گوشت چرخ کرده به مقدار دلخواه
  • پیاز 1 عدد متوسط
    سیر ۳ حبه
    پیازچه ۵ بوته
  • تره  10 ریشه
  • جعفری نیم دسته کوچک
    پونه نیم دسته کوچک
    اناریجه ۴ برگ
    زلنگ 3 برگ
    گشنیز به اندازه دلخواه
    تخم مرغ یک عدد البته من گاهی نیاز نمی بینم که تخم مرغ بریزم چون چسبندگی لازم رو داره
  •  

بدلیل اینکه سیب زمینی زود رنگ عوض میکنه ، اول سبزی ها رو شسته و کاملا ساطوری و ریز میکنیم .

2
1
ساطوری کردن سبزی ها بستگی به مزاج خودتان دارد.
4
6
تخم مرغ را بعد از اتمام کار می ریزیم و خیلی کم ماساژ میدهیم.

نکته: سبزی خشک هم میتوان استفاده کرد ، اما هر چه سبزی تر و تازه تر طعم شامی بی نظیر تر و خوش عطر تر

اول سیب زمینی ها رو رنده و کاملا آب آن را میکشیم تا نشاسته ها از آن جدا شود .

تجویز: نشاسته سیب زمینی را دور نریزد چون برای پوست بسیار مفید است و میشه از آن یه ماسک عالی برا پوست ساخت.

سیر و پیاز رنده شده رو با سیب زمینی مخلوط کرده و گوشت چرخ کرده و سبزی ها را به آن اضافه می کنیم .
نمک و ادویه ها را یادتان نرود . این نوع مخلوط تا قبل از اینکه تخم مرغ اضافه کنیم کاملا ماساژ میدهیم تا یکدست شوند . اخر از همه تخم مرغ ها را اضافه میکنیم و تنها یک دور هم میزنیم .
فوت و فن آشپزی: ماساژ مواد شامی با تخم مرغ ، باعث آب افتادن در شامی میشود .
مواد بدست آمده را به اندازه دلخوا جدا جدا کرده و سرخ میکنیم .

شامی بدون سیب زمینی

این مدل شامی طبیعتش سبزی و گوشت چرخ کرده زیادی لازم داره . در این مواد به هیچ عنوان سیب زمینی اضافه نمی کنیم .
افرادی که دوست دارن با قاشق مواد را سدخ کنن تخم مرغ بیشتری اضافه کنن … اما اگر را دست قصد فرم دادن به مواد را دارین حتما تخم مرغ کمتری به مواد مخلوط کنین .
در این مواد میتوان از گردو هم استفاده نمود

شامی را میتوان با ماست چکیده ، سالاد کام و حتی سالاد فصل عالی سرو کرد.

حوا رامی 

نویسنده مقالات آشپزی و گیاهی  بازرگانی حامی

7
رنگ شامی به مقدار زرد چوبه و همچنین مقدار گوشت چرخ کرده ای که داخل آن می ریزیم بستگی دارد.

‫3 نظر

  • ساره گفت:

    عالی بود من تا حالا اینجوری نپخته بودم حتمن امتحان میکنم

  • […] اینها اگر دوست داشتید ، می توانید کمی گوجه خورشت یا شامی  قرار دهید […]

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    یک × 5 =