طرز تهیه نان کوهی آملی شیرینی سنتی به سبک آملیها

طرز تهیه نان کوهی آملی


نان کوهی آملی از جمله خوشمزه ترین نان های به سبک شمال است . آملی ها به تناسب دید و بازدید های زیادی که با خانواده ها و دوستانشان انجام میدهند. شیرینی های سنتی زیادی را برای همدیگر تهیه می کنند. سفره های عید آملی ها از انواع و اقسام شیرینی دستی مزین میشود . به حدی که شما نمیدانید کدام را میل کنید . البته این نوع نان  بیشتر در مراسمات استفاده میشود .  

مواد لازم برای تهیه نان کوهی آملی

  • ۲ لیوان شیر ولرم
  • ۲ عدد تخم مرغ 
  • ۱/۲ لیوات شکر 
  • ۱/۳ لیوان روغن مایع یا جامد 
  • ۳ قاشق غذا خوری خمیر مایه
  • نمک به مقدار کم
  • آرد شیرینی پزی به مقدار لازم

طرز تهیه نان کوهی 

گام اول در طرز تهیه نان کوهی : تخم مرغ ها را هم زده به ترتیب شکر و نمک و روغن و اخر از همه شیر را مخلوط می کنیم .ترتیب در این مخلوط خیلی مهم است.خمیر مایه را افزوده و پس از دو دقیقه آرد ۳ بار الک شده را کم کم اضافه کنیم تا خمیر کاملن جمع شود.
نکته خیلی مهم: خمیر که جمع شد حتما سطح کار آرد بپاشیم و خمیر را در حدود نیم ساعت حتما ورز دهیم .خمیر بعد از نیم ساعت ورز دادن یک ساعت استراحت داده و چانه میزنیم . دوباره بعد از چانه زدن حتما یک ربع چانه ها را استراحت دهیم .
مواد وسط نان کوهی آملی مرسوم است که مواد وسط خمیر را  از کنجد هل پودر نارگیل شکر رازیانه یا همان واتک گردو و ۲ قاشق گلاب و ۲ قاشق عسل( البته عسل واجب نیست اما من میریزم) پر کنیم .

خمیر را باز و صاف می کنیم مواد را بین آن قرار میدهیم و گرد می کنیم .توجه داشته باشیم که بین خمیر باز و درزی نباشد .روی خمیر هم مواد میزنیم 
مواد روی خمیر نان کوهی

کره که از قبل با دمای اتاق آب شده را با زرده تخم مرغ  و زعفران غلیظ که رنگ عالی داشته باشد  قاطی می کنیم . روی نان با فرچه ی مخصوص می مالیم . اخر از همه کنجد روی نان می پاشیم . 
و روی سینی فر که از قبل چرب شده قرار میدهیم .

 

InShot_۲۰۲۱۰۶۱۱_۲۱۱۴۳۷۰۷۷
خمیر نان کوهی را بعد از اضافه کردن مواد به وسط آن گرد میکنیم
InShot_۲۰۲۱۰۶۱۱_۲۱۱۵۲۷۷۵۸
آرد شیرینی پزی را به نان کوهی تا جایی که خمیر جمع شود به آن اضافه می کنیم.

 فوت کوزه گری :

من قبل از اینکه مواد روی نان را فرچه بکشم روی سینی می گذارم و بعد فرچه و کنجد می ریزم . 

دمای فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذاریم . ۲۰ دقیقه الی ۳۰ دقیقه زمان پخت بستگی به فر دارد . 

موارد مصرف نان کوهی آملی

 
در مراسمات ختم . عزاداری  و عصرهای پنجشنبه بر سر مزارها بیشتر استفاده میشود .

امیدوارم لذت ببرید از میل کردن این نان کوهی 
IMG_20210611_205755_538
دمای فر از قبل گرم شده و درجه 170 باید باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × چهار =