قطاب مخصوص آملی ها با ترکیبات متفاوت از قطاب یزدی

IMG_20210606_104702_665
قطاب آملی را نباید بیشتر از یک ساعت استراحت داد.

 

 طرز تهیه قطاب آملی

قطاب آملی با قطاب یزدی تفاوت های ظاهری و طعمی زیادی دارد.  حیف است که به آمل رفتید این دسته قطاب را میل نکنید.

ما طرز تهیه این نوع قطاب را برای شما به اشتراک می گذاریم تا  بدانید چه شیرینی سبک و مقوی و لذیذی است.

مواد خمیر قطاب یزدی

  • کره                              100  گرم
  • تخم مرغ                      1 عدد
  • ماست                         نصف لیوان
  • آرد                            3 لیوان
  • بکینگ پودر                  1 قاشق چایخوری
  • زعفران                   کمی فقط برای تغییر رنگ 

مواد لازم  داخل خمیر قطاب

  • پودر گردو                     نصف لیوان
  • شکر                             1 لیوان
  • پودر هل                        نصف قاشق چایخوری
  • کنجد                              نصف لیوان
  • زیره سبز،  واتک یا رازیانه بستگی به مزاج به مقدار لازم

کره نرم شده ، نیمی از لیوان شکر و زعفران را با هم مخلوط می کنیم. ماست و تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم . این مخلوط را انقدر هم بزنیم تا صاف و یکدست شوند.

ارد 3 بار الک شده و بکینگ پودر را به ارامی به مخلوط اضافه می کنیم . متذکر میشوم که ارد را به اندازه ای بریزیم که خمیر به دست نچسبد .

آرد حتما آرد گندم یا آرد شیرینی پزی باشد … از آرد برنج استفاده نشود .

خمیر را درون کیسه فریزی که از قبل چرب کردیم بگذاریم و تا یک ساعت در دمای معمولی اتاق قرار دهیم تا خوب استراحت کند .

بیشتر از یک ساعت استراحت ندهیم . چون بعدن برای گره زدن خمیر به مشکل بر می خوریم.

مواد  داخل قطاب را درون کاسه ای با هم مخلوط می کنیم و منتظر میشینیم تا خمیر یک ساعت استراحت را داشته باشد.

یادآوری می کنم : مواد داخل قطاب به خودتان و مزاج خودتان مرتبط است… بعضی از افراد از ترکیب هل ، کنجد ، پودر قند، پودر گردو و واتک به نوعی رازیانه  و بعضی افراد به این ترکیب کم و زیاد زیره اضافه می کنند… بعضی ها هم هیچ کدام از زیره یا رازیانه را نمی ریزند اما ترکیب واتک یا همان رازیانه فوق العاه میشود.

بعد از یک ساعت روی میز کار یا سینی مورد نظر را آرد می پاشیم تا خمیر به آن نچسبد و به راحتی جدا شود.

خمیر را پهن می کنیم با سر لیوان یا نعلبکی  گرد گرد  قالب می گیریم . 

 

IMG_20210606_102315_502
برای برش گرد از لیوان استفاده می کنیم
IMG_20210606_104620_349
مراقب باشم که دور و اطراف خمیر سوراخ و درزی نداشته باشد

 

همه موادخشک در کاسه را به مقدار دلخواه وسط خمیر میریزیم. . و سپس دولبه ی قطاب را روی هم قرار می دهیم لبه ها را کمی لمس می کنیم تا کاملن سفت شود و به هم وصل شوند تا درز و سوراخی نداشته باشد . 

بعضی از افراد  قطاب ها را با نوک چنگال طرح میدهند . اما من دوست دارم گره های ریز و یکدست بزنم. 

 

IMG_20210606_104641_361
برای تزیین میتوان از چنگال هم استفاده کرد

  قطاب ها را هم می توان داخل ظرفی پر از روغن سرخ کرد  و هم می توان  در فر با درجه 180 سانتیگراد قرار داد.

برای تزیین روی قطاب از پودر پسته و پودر قندیشود استفاده کرد.

IMG_20210606_104711_967
افراد رژیمی حتمن در فر قرار دهند

‫3 نظر

  • […] کنیم  تا به دریا برسیم ، بهترین و کم خطر ترین جاده ، جاده ی هراز  به حساب می […]

  • […] شیرینی های سنتی زیادی را برای همدیگر تهیه می کنند. سفره های عید آملی ها از انواع و اقسام شیرینی دستی مزین میشود . به حدی که شما […]

  • […] که پای شیرینی می کشند را در سال جدید لذتش را ببرند. شیرینی قطاب  آب دندان شیرینی آرد نخودچیو شیرینی ساقه عروس گل سر […]

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    15 + 5 =