طرز تهیه نان کوهی آملی شیرینی سنتی به سبک آملیها
طرز تهیه نان کوهی آملی
نان کوهی آملی از جمله خوشمزه ترین نان های به سبک شمال است . آملی ها به تناسب دید و بازدید های زیادی که با خانواده ها و دوستانشان انجام میدهند. شیرینی های سنتی زیادی را برای همدیگر تهیه می کنند. سفره های عید آملی ها از انواع و اقسام شیرینی دستی مزین میشود . به حدی که شما نمیدانید کدام را میل کنید . البته این نوع نان بیشتر در مراسمات استفاده میشود .
مواد لازم برای تهیه نان کوهی آملی
- ۲ لیوان شیر ولرم
- ۲ عدد تخم مرغ
- ۱/۲ لیوات شکر
- ۱/۳ لیوان روغن مایع یا جامد
- ۳ قاشق غذا خوری خمیر مایه
- نمک به مقدار کم
- آرد شیرینی پزی به مقدار لازم
طرز تهیه نان کوهی
گام اول در طرز تهیه نان کوهی : تخم مرغ ها را هم زده به ترتیب شکر و نمک و روغن و اخر از همه شیر را مخلوط می کنیم .ترتیب در این مخلوط خیلی مهم است.خمیر مایه را افزوده و پس از دو دقیقه آرد ۳ بار الک شده را کم کم اضافه کنیم تا خمیر کاملن جمع شود.
نکته خیلی مهم: خمیر که جمع شد حتما سطح کار آرد بپاشیم و خمیر را در حدود نیم ساعت حتما ورز دهیم .خمیر بعد از نیم ساعت ورز دادن یک ساعت استراحت داده و چانه میزنیم . دوباره بعد از چانه زدن حتما یک ربع چانه ها را استراحت دهیم .
مواد وسط نان کوهی آملی مرسوم است که مواد وسط خمیر را از کنجد هل پودر نارگیل شکر رازیانه یا همان واتک گردو و ۲ قاشق گلاب و ۲ قاشق عسل( البته عسل واجب نیست اما من میریزم) پر کنیم .
خمیر را باز و صاف می کنیم مواد را بین آن قرار میدهیم و گرد می کنیم .توجه داشته باشیم که بین خمیر باز و درزی نباشد .روی خمیر هم مواد میزنیم
مواد روی خمیر نان کوهی
کره که از قبل با دمای اتاق آب شده را با زرده تخم مرغ و زعفران غلیظ که رنگ عالی داشته باشد قاطی می کنیم . روی نان با فرچه ی مخصوص می مالیم . اخر از همه کنجد روی نان می پاشیم .
و روی سینی فر که از قبل چرب شده قرار میدهیم .
فوت کوزه گری :
من قبل از اینکه مواد روی نان را فرچه بکشم روی سینی می گذارم و بعد فرچه و کنجد می ریزم .
دمای فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذاریم . ۲۰ دقیقه الی ۳۰ دقیقه زمان پخت بستگی به فر دارد .
.
موارد مصرف نان کوهی آملی
در مراسمات ختم . عزاداری و عصرهای پنجشنبه بر سر مزارها بیشتر استفاده میشود .